Staatsolie draagt SRD 29 miljoen bij aan Nationaal Herstelplan Zorg

Staatsolie Maatschappij Suriname N.V., zal het Nationaal Herstelplan Zorg met SRD 29 miljoen ondersteunen.

Het geld zal worden ingezet om de acute nood in de gezondheidssector te lenigen. Staatsolie zal het geld via de Stichting Staatsolie Foundation for Community Development, ter beschikking stellen. De situatie in de gezondheidssector is zeer kritiek en de overheid vraagt het bedrijfsleven te ondersteunen met de uitvoering van het Nationaal Herstelplan Zorg.

De bijdrage van Staatsolie dient ook als overbrugging van deze noodsituatie, omdat het voor het bedrijf heel belangrijk is dat de acute zorg in Suriname verzekerd is. Staatsolie hoopt dat haar ondersteuning, meerdere bedrijven zal motiveren om een bijdrage te leveren aan de uitvoering van het plan.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft een werkgroep ingesteld voor de uitvoering van het herstelplan. De werkgroep zal concrete projectvoorstellen indienen bij de Staatsolie Foundation voor goedkeuring. Aanvragen voor financiering van tijdelijk personeel, medische apparatuur en verbruiksartikelen, zullen hierbij met voorrang worden behandeld.

Gezondheidszorg is een van de aandachtsgebieden van Staatsolie voor maatschappelijke investeringen. Genoemd kunnen worden de bijdrage in de strijd tegen Covid-19 en de donatieprojecten die zijn uitgevoerd voor ziekenhuizen en overige gezondheidsinstanties in Suriname.

The post Staatsolie draagt SRD 29 miljoen bij aan Nationaal Herstelplan Zorg appeared first on DE WEST.

Generated by Feedzy