Slot: ‘Overwintering bijna gelijkwaardig aan bereiken Conference League-finale’

Trainer Arne Slot komt loftuitingen voor Feyenoord tekort na het veiligstellen van overwintering in de Europa League. Door de 2-0-overwinning van FC Midtjylland op Sturm Graz was de nipte zege voor Feyenoord voldoende om de achtste finales van de Europa League te bereiken. Santiago Giménez zorgde voor de enige treffer van de wedstrijd door binnen te schieten nadat doelman Ivan Provedel de bal had losgelaten. Het is het tweede seizoen op rij dat Feyenoord Europees overwintert.

De laatste keer dat Feyenoord de laatste zestien op Europa League-niveau bereikte, was in 2002. ‘’Daarom is het heel bijzonder dat we nu weer bij de laatste zestien zitten. Voor mij is deze prestatie bijna gelijkwaardig met het bereiken van de finale in de Conference League’’.

Giménez: ‘God heeft me dit doelpunt gegeven’

‘’God geeft geen cadeautjes’’. Even was onduidelijk of het doelpunt wel werd goedgekeurd, maar uit de beelden bleek dat Giménez geen overtreding beging. De spits zelf twijfelde geen moment. Door het rechtstreekse ticket voor de achtste finales hoeft Feyenoord voorlopig geen Europese wedstrijd te spelen.

Generated by Feedzy