Shell stuit op olie bij Zanderij-1

Shell is volgens partner Hess, op olie gestuit bij de Zanderij-1-put in Blok 42 voor de kust van Suriname. Hess verklaarde dat de put een werkend petroleumsysteem vertoonde.

De resultaten van de put worden geëvalueerd en verdere exploratieactiviteiten worden overwogen. De put werd geboord met Noble 12.000 voet boorschip Maersk Voyager.

In mei dit jaar werd bekend, dat er plannen waren voor een exploratiecampagne bij de Zanderij-1 prospect, gelegen in Blok 42 voor de kust van Suriname. In die planning stond er dat de put, gericht op zowel Campanische als Santoniaanse oude reservoirs, rond het derde kwartaal van dit jaar zou worden gespud.

Volgens Greg Hill, President en Chief Operating Officer van Hess Corporation, komen de data uit deze put overeen met het potentieel van het Stabroek-blok. Hess, Chevron en Blok 42-operator Shell, hebben elk een derde belang in het blok. Blok 42 varieert in waterdiepte tussen ongeveer 2.000 en 2.500 meter en heeft een oppervlakte van ruim 6.000 vierkante kilometer bruto.

The post Shell stuit op olie bij Zanderij-1 appeared first on DE WEST.

Generated by Feedzy