Sewdien wil invulling geven aan doel CARICOM

De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Prahlad Sewdien, wil productieverhoging en export naar Caricom-landen. In dat kader heeft de minister gesprekken gevoerd met landbouwers uit Commewijne, Saramacca en Wanica. Er is gesproken over de aanplant en de mogelijkheden voor groente- en fruitexport naar de Caricom-landen, met name Barbados.

Sewdien zegt, dat er wordt onderzocht hoe er invulling gegeven kan worden aan het besluit van de Caricom om in het jaar 2025, 25 procent minder voedsel te importeren. Volgens de minister is het belangrijk eerst te kijken naar de mogelijkheden van areaaluitbreiding en productieverhoging bij de boeren die reeds in het groot groenten en fruit telen. Dit omdat groenten en fruit momenteel duur zijn op de lokale markt. Het ministerie wil de nodige begeleiding en ondersteuning aan de boeren geven, zodat de gestelde doelen gerealiseerd kunnen worden.

Volgens de landbouwers moet het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, een faciliterende rol vervullen, indien de productie verhoogd moet worden. In het kader van exporten naar nieuwe afzetmarkten, met name Barbados, hebben de boeren benadrukt, dat zij bereid zijn investeringen te plegen om de productie te verhogen, maar het ministerie dient te ondersteunen met de nodige begeleiding en assistentie. De condities waaronder geleverd dient te worden aan Barbados, moeten volgens de boeren, duidelijk zijn. Sewdien zegt dat er deskundigen aangewezen zullen worden die de boeren verder zullen begeleiden.

The post Sewdien wil invulling geven aan doel CARICOM appeared first on DE WEST.

Source