Sevilla verzekert zich van minimaal vierde plaats in La Liga

MADRID (ANP) – Sevilla heeft zich door een gelijkspel bij Atlético Madrid verzekerd van minimaal de vierde plaats in La Liga, die recht geeft op het spelen in de Champions League. Het duel in Madrid eindigde in 1-1. Daardoor kan nummer 5, Real Betis, dat met 2-0 won van Granada, de stadgenoot niet meer passeren op de ranglijst.

José María Giménez had Atlético met een kopbal op voorsprong gebracht. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd zorgde Youssef En-Nesyri voor de gelijkmaker.

Hierdoor komt Sevilla op 67 punten, één minder dan nummer 3 Atlético. Real Betis zou, indien het volgende week de laatste wedstrijd weet te winnen bij landskampioen Real Madrid, in punten op gelijke hoogte kunnen komen met Sevilla, maar door het onderlinge resultaat blijft Sevilla de buur voor.

Atlético had voorafgaand aan de wedstrijd het vertrek van Luis Suárez en Hector Herrera bekendgemaakt. Suárez kreeg halverwege de tweede helft onder luid gejuich een publiekswissel bij zijn laatste thuiswedstrijd in het Wanda Metropolitano.

Real Betis versloeg Granada dankzij twee treffers van Juanmi. Hij zorgde al vroeg voor de voorsprong en vlak voor tijd maakte hij ook de tweede treffer.

Source