“Schoolspullen nu ook peperduur”

Ouders zijn deze dagen inkopen aan het doen voor schoolbenodigdheden voor hun kinderen voor het nieuwe schooljaar 2022-2023. Winkeliers zijn over het algemeen al meer dan een maand voorbereid op de verkoop.

In een gesprek met enkele ouders geven zij tegenover Dagblad Suriname aan, dat het van het jaar heel anders is, omdat de schoolspullen nu ook peperduur zijn. Sami, die enkele schooltassen aan het bekijken was, geeft aan dat zij nu de spullen begint te kopen. “Ik wil die lange rijen vermijden en gerust de nodige spullen kopen. Alhoewel ik nu niet echt veel op zak heb, hoop ik het volgende week toch rond te hebben als mijn voorschot binnen is. Ik besloot eerder de dingen te kopen, omdat ik geen drukte wil hebben of haastig dingen wil doen. Ook wil ik die lange rijen vermijden bij de kassa. Die rijen zijn nu al lang, maar de mensen worden wel snel geholpen, omdat er nu enkele dingen worden gekocht, maar als je gaat wachten tot eind van de maand of de volgende maand dan zal het wel anders gaan.”

Een andere vrouw zegt. dat het haar tweede dag is dat ze de stad in moest om spullen te kopen. Een andere ouder stelt, dat zij pas na het werk inkopen kan doen.

“Het is vermoeiend want ik heb niet mijn eigen vervoer, ik krijg in de ochtend een lift van mijn collega en dan weer naar huis, maar om naar de stad te gaan pak ik dan een taxi heen en terug, maar dat is ook weer een uitgave. Ik ga het op een of andere dag moeten doen. Hoe langer ik wacht, hoe duurder de dingen worden en hoe minder tijd je hebt.”

Een alleenstaande vader geeft aan, dat de prijzen vergeleken met de afgelopen jaren veel verschillen vertonen. “Ik heb drie kinderen en weet helemaal niet hoe ik alles bij elkaar zal brengen. Van kleren, schoenen, ondergoed en schoolbenodigdheden, alleen de gedachte daaraan laat mij stressen. De prijzen zien maakt het erger”, benadrukt de alleenstaande vader.

“Je merkt dat de situatie alles heeft veranderd. Het enige wat wij als burgers kunnen doen is werken om het gemakkelijk voor ons zelf te maken. Je gaat obstakels tegenkomen, maar alles komt goed. Geef niet op en blijf geloven in wat je kan en wil bereiken.”

TM

Source