Schaarste aan brood

“Omu, brede no de?”, is een vraag die mensen gisteren vele malen hebben gesteld aan diverse winkeliers. “A no de, de man no tyari”, was het antwoord dat ze kregen van de winkelier. De rekken waar dagelijks brood op staat staan leeg. Ook de kleine bakkerijen hebben tijdelijk de deuren gesloten en bij andere bakkerijen is de rij heel erg lang.

“Mevrouw, een dag of twee kan je het nog redden zonder brood. Maar als de situatie zo blijft aanhouden, dan gaan we een probleem hebben”, zegt een wanhopige vrouw tegenover Suriname Herald, die in haar auto stapt op zoek naar brood.

Deze bakkerij is vanwege de schaarste aan meel gesloten. Foto: Suriname Herald

Fernandes Bakkerij heeft in het kader hiervan bekendgemaakt dat het tekort aan bakkersmeel nog niet is verholpen. De extra meelimporten vanuit haar leveranciers zijn door een samenloop van omstandigheden enigszins vertraagd. Het gevolg hiervan is dat zij de komende dagen niet in staat zullen zijn de markt te voorzien van brood- en banketproducten. “Wij zijn ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid naar de gemeenschap toe. Samen met de meelleverancier werken wij aan de normalisatie van de meelvoorziening teneinde u op korte termijn weer te kunnen voorzien van ons volledig assortiment”, laat Fernandes Bakkerij weten.

De directie van De Molen is ook uitgekomen met een bekendmaking. Zo stelt ze dat alhoewel met man en macht gewerkt is aan het importeren van bakkersmeel uit de regio als gevolg van haar vertraagde graanschip, zijn deze spoedladingen ook vertraagd vanwege de heersende tropische storm. Zowel de spoedladingen als het regulier graanschip verwacht De Molen eind van de week van 20 september. Vanaf 26 september zal de distributie optimaal op gang komen waarbij de meel- en broodproductie wederom gegarandeerd zijn.

Er is geen brood vanwege een schaarste aan bakkersmeel. Foto: Suriname Herald

“Ik ben wel blij dat de schaarste nu is en niet wanneer de kinderen naar school moeten”, zegt een moeder. Omdat de kinderen thuis zijn met vakantie, kan je gewoon iets voor ze klaarmaken. Met school is het gebruikelijk om ze met brood te sturen. Het is wel lastig voor zij die werken omdat ze gewend zijn om te ontbijten met brood. De vrouw hoopt dat de schaarste aan meel met als gevolg de broodschaarste snel verholpen wordt. Vaststaat dat het wel voor een vervelende situatie zorgt want brood is bijna onmisbaar in elk huishouden.

Generated by Feedzy