Schaakbond organiseert scholentoernooi

Ruim 80 jeugdigen bekampen elkaar dit weekend in het scholenschaaktoernooi van de Surinaamse Schaakbond (SSB). Het evenement wordt vandaag en zondag afgewerkt in het VMS-gebouw aan de Picornistraat in Paramaribo.

Het toernooi is de derde activiteit van de schaakbond sinds de COVID-pandemie. Vorige maand werden ook de nationale kampioenschappen bij zowel de mannen als de vrouwen afgewerkt.

Er zullen scholen uit het glo, voj, vos en hoger onderwijs aan het toernooi meedoen. Ze zullen elkaar bekampen in vier verschillende categorieën. Nieuw aan het toernooi is de categorie voor hoger onderwijs.

Daartegenover staat wel dat veel minder glo-scholen zich hebben opgegeven. Bij de laatste editie van het scholentoernooi waren twaalf basisscholen van de partij, nu zijn dat er twee.

“Dit komt voornamelijk door de COVID-pandemie die meer dan twee jaren heeft geduurd, waardoor wij een achterstand hebben opgelopen aan jonge schakers op de glo-scholen”, legt SSB-voorzitter Marlon Kaslan uit.

De schaakpreses gaf eerder dit jaar aan, nadat hij tot voorzitter werd verkoren, zich samen met zijn bestuur vooral te willen richten op het ontwikkelen van de jeugdschakers. Hij hoopt met het evenement van dit weekend de scholen weer te interesseren zich op te geven voor het toernooi. De wedstrijden vangen zaterdagochtend om elf uur aan.

Source