Santokhi: ‘Zonder acties is VN-agenda 2030 niet haalbaar’

De doelstellingen van de ontwikkelingsagenda 2030 van de Verenigde Naties zullen illusoir blijven indien de te treffen maatregelen niet worden getroffen door lidlanden. Het staatshoofd hield aanwezigen voor dat hij tijdens de vergadering van vorig jaar leiders had opgeroepen om een ​​betere wereld te bouwen, een planeet voor degenen die nu leven, maar vooral voor de komende generaties. «Het is tijd voor echte actie!».

«We zijn niet klaar en hebben niet alle noodzakelijke maatregelen genomen»

Hoewel, aldus Santokhi, enige vooruitgang is geboekt, «zijn we er nog niet in geslaagd de uitdagingen het hoofd te bieden».

Vragen

De wereldgemeenschap wordt geconfronteerd met consumenten- en brandstofprijzen, die aanzienlijk zijn gestegen en de levensstandaard schaden, met name voor de kwetsbaren, stelde de Surinaamse leider. De conclusie die volgens hem dient te worden getrokken is «dat we niet klaar zijn en niet alle noodzakelijke maatregelen hebben genomen». «En als leider van Suriname, een klein land, één van de slechts drie CO₂-negatieve landen ter wereld, doe ik vandaag een beroep op u om ons onze vaste toewijding aan internationale principes en internationaal recht door iedereen te laten handhaven bij het aanpakken van de wereldwijde uitdagingen en bedreigingen». De huidige ontwikkelingen zullen de wereld verder brengen van de doelstellingen in de agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling en de belofte om niemand achter te laten waarschuwde Santokhi.

Generated by Feedzy