Santokhi vraagt Canadese premier om te investeren in Suriname

President Chan Santokhi heeft tijdens het onderhoud met de Canadese premier Justin Trudeau gevraagd om in Suriname te investeren vooral op het gebied van landbouw. Maar ook op verschillende gebieden, zoals de olie- en gassector en hernieuwbare energie, samenwerking op het gebied van duurzaam bosbeheer en houtverwerking, wetenschap, onderwijs en het delen van ervaringen op het gebied van inheemse vraagstukken, besprak Santokhi tijdens zijn ontmoeting in New York met Trudeau.

Er bestaan reeds relaties in de private sector met de Canadese investeringen in Suriname met name in de mijnbouwsector.

Gezien de potentie van de jeugd, heeft Suriname 10 hectare land geboden, voor jongeren van de Caricom-regio, om een innovatieve campus te bouwen, voor studenten. “In dit opzicht kijkt Suriname uit naar de uitbreiding van haar partnerschap met Canada op het gebied van onderwijs”, gaf het Surinaamse staatshoofd aan.

Tijdens de 77e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties gaf president Santokhi het belang van onderwijs aan, aangezien het de voorwaarde verschaft, om de intergenerationele cyclus van armoede te doorbreken. Er zal daarom volgens het staatshoofd geïnvesteerd moeten worden in het onderwijs.

Met betrekking tot de Caribische Gemeenschap (Caricom) is het partnerschap met Canada en de regelmatige ontmoetingen tussen de partners belangrijk. “We moeten de voedselveiligheid garanderen, en Suriname kan dit garanderen, want we hebben het land. Maar we hebben de investering, de knowhow en de tools nodig”, benadrukte president Santokhi.

Suriname is op zoek naar het Canadese leiderschap om bij te dragen aan het vestigen van veiligheid en bescherming van Haïti, want dat betekent veiligheid en zekerheid voor onze regio. Om de verschillende naties op te bouwen is het van belang dat er samengewerkt wordt. Tijdens de bijeenkomst, worden er afspraken gemaakt over het bouwen aan een betere toekomst voor het Caribisch gebied.

Generated by Feedzy