Santokhi ontmoet vertegenwoordigers VN-lidstaten

President Chan Santokhi heeft op de welkomstreceptie van de 77e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York, die werd bijgewoond door de staatshoofden en delegaties van de vertegenwoordigde landen, vertegenwoordigers ontmoet van de VN-lidstaten.

De receptie die vast deel uitmaakt van het programma is de officiële kick-off van een week vol meetings en activiteiten in het kader van de jaarlijkse Algemene Vergadering. De eerstvolgende activiteit is de eerste General Debate welke wordt geopend door de secretaris-generaal van de VN, António Guterres.

Foto: Kabinet van de President

De VN-topman stond stil bij het feit dat er in delen van de wereld geen vrede en veiligheid heerst. Vandaar dat vrede hoog op agenda staat. De secretaris-generaal geeft aan dat de participatie van vrouwen binnen alle sectoren en non-proliferatie, een bijzonder streven moet zijn.

De VN-functionaris voegt eraan toe dat er nog een strijd is die we moeten beëindigen. “Zelfmoordstrijd tegen onze planeet. Emissies blijven stijgen en planeet aarde is een slachtoffer. Geen enkele regio blijft bespaart. Bij elke klimaatcrisis dragen vrouwen en kinderen de grootste last”, aldus Guterres. Bij deze gelegenheid deed Guterres een beroep op het heffen van belasting op de fossiele brandstofbedrijven.

President Santokhi heeft na de opening van de General Debate een meeting met de premier van Canada, Justin Trudeau, op de planning.

Generated by Feedzy