SANTOKHI BELOOFT PIJNSTILLERS TEGEN ZWARE FINANCIELE UITDAGINGEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Het is tijdens de laatste regeringsevaluatie nog eens gebleken waar de pijnpunten zijn waarmee de samenleving worstelt. Er zijn nog meer maatregelen in het vooruitzicht gesteld om die voor verlichting en koopkrachtversterking moeten zorgen.

“Deze regering heeft een succesvolle, maar ook een uitdagende jaar achter de rug, en zeker al een fundament gelegd voor stabilisatie en groei. De eerste tekenen van herstel zijn al te zien. Ik weet dat nog niet eenieder dit zo voelt en zo ervaart, maar gezondmaking doet een beetje pijn en soms veel pijn”, zegt president Chandrikapersad Santokhi. 

“Voor degenen die het te zwaar hebben zal deze regering binnenkort nieuwe pijnstillers afspreken. We zijn in dit kader in overleg met alle vakcentrales en vakbonden om te komen tot een sociaal akkoord om wederom koopkrachtversterkende maatregelen te treffen naar de samenleving toe”, zegt het staatshoofd.

Er is een beleid uitgezet van herstel en stabilisatie op weg naar groei. Belangrijk is dat de leefbaarheid in Suriname optimaal moet worden verbeterd. Dit geldt ook voor de kansen en mogelijkheden voor alle Surinamers waar die ook mogen wonen. “Ik weet dat het makkelijk is om vanuit de zijlijn van alles te roepen, maar lobi brada nanga sisa, het is nuttiger dat u het veld samen met ons betreedt en samen met ons de uitdagingen het hoofd biedt.

Dat u meespeelt, en ondanks een slecht veld of een bevooroordeelde scheidsrechter toch een goed resultaat neerzet en de wegstrijd wint. Dat is onze missie, en dat is ons doel om uiteindelijk die wedstrijd te winnen met alle Surinamers”, aldus Santokhi.

De president stuurt ook een sterk politiek signaal naar politieke organisaties die het beleid dwarsbomen met verkeerde intenties. Die hoeven volgens Santokhi er niet op te rekenen dat hij zich gewonnen zal geven. “We weten wat er gaande is. We weten ook wat de intenties zijn van diegenen die terug willen naar het oude. Maar nogmaals: wij zullen ons niet laten afleiden van het pad dat we uitgezet hebben, het goede pad. Het pad dat leidt naar een betere toekomst voor alle Surinamers.”

UNITEDNEWS

Post Views: 1

Source