Sadhoe sluit regionaal Operator Challenge toernooi af als derde

Zelfverzekerd vertrok Aksay Sadhoe vorige week maandag naar Brazilië voor deelname aan het regionaal evenement van de CAT Global Operator challenge. Mocht hij de eerste plek behalen zou de eerste klasse operator doorstromen naar het eindtoernooi in Las Vegas, Verenigde Staten. Sadhoe finishte het evenement als derde overall.

Hij wist weliswaar bij het onderdeel graafmachine (zijn passie) de eerste plek te bemachtigen. “Dit toernooi eindigt hier voor mij, maar niet voor mijn loopbaan”, zegt hij trots. Sadhoe heeft met zijn prestatie wederom de potentie van Suriname laten zien.

“Ik kwam heel dichtbij de nummer een, maar bij de backhoe loader kostte het wat tijd”, zegt hij desgevraagd. Hij nam het op tegen veertien finalisten van negen verschillende landen. Volgens hem participeerden enkele landen met twee tot drie operators. Behalve Suriname deden operators uit het gastland, Colombia, Mexico, Dominicaanse Republiek, Peru, Chili, Paraguay en Uruguay mee met deze challenge.

Het was voor de Surinaamse machinist een enorme uitdaging, aangezien er bij de vijf onderdelen elk met een andere machine moesten worden afgewerkt. De lokale challenge winnaar zegt echter desgevraagd dat Suriname niet over alle machines beschikt, “waardoor ik niet voldoende met de juiste machine kon oefenen.”

“Het was niet makkelijk, maar ik kon het aan.” Volgens Sadhoe was de moeilijkheidsgraad twee tot driemaal groter in tegenstelling tot de challenge georganiseerd in Suriname. Het niveau van de overige landen was volgens hem heel goed. Zelfverzekerd van zijn kwaliteiten bond Sadhoe de strijd aan. De concurrenten waren erg onder de indruk van hem gelet op zijn leeftijd. De Surinamer was met zijn 25e namelijk de jongste deelnemer.

“Ik was puur daar om te winnen en de nummer een positie was mijn doel.” Ondanks het laatste niet werd verwezenlijkt, meent de machinist dat hij met zijn bronzen plak nog steeds zijn stempel op het toernooi heeft weten te drukken. “Het voelt goed aan om dit alles voor de eerste maal te doen en met een prijs naar huis te keren. Het was een hele fijne reis, waarbij ik veel heb gezien en ervaren.”

Generated by Feedzy