Rusland zeer tevreden over functioneren NPS in regering-Santokhi

“Ik ben heel tevreden over het functioneren van de Nationale Partij Suriname in de coalitie,” merkt NPS-voorzitter Gregory Rusland op tegenover Suriname Herald. “Wij functioneren binnen een bestel waarbij er rekening gehouden moet worden met de realiteit.”

Rusland zegt dat het volk heeft gesproken. “Er is een bepaalde uitslag gekomen aan de hand van het kiessysteem dat we hebben. De NPS heeft een bepaalde positie binnen het geheel gekregen. Het is intussen een jaar voor de regering en we gaan verder”, zegt de NPS-voorman.

“We zijn nu in een andere tijd. Het is niet de tijd toen we twaalf en zestien zetels hadden. Het is een andere tijd en met drie zetels doen wij het optimale en het maximale wat we kunnen doen voor de samenleving. We hebben op twee ministeries de verantwoordelijkheid en we zullen alles eraan doen om de ministeries op een reële, goede en transparante wijze te beheren zodat we onze bijdrage kunnen leveren aan een beter Suriname. Wij gaan voor een beter Suriname en dat is nog steeds het doel,” geeft de NPS-topman aan.

We moeten tot nu toe onder de omstandigheden die er nu zijn zoals de COVID-19-problemen en geen geld hebben, tevreden zijn over één jaar regering-Santokhi, zegt Rusland.

“Suriname is geen vreemde in de wereldgemeenschap. Overal in de wereld zijn er problemen en in Suriname zullen we de problemen ook hebben want we zijn geen eilandje. We moeten proberen om zo goed mogelijk om te gaan met de mogelijkheden die we hebben. Het streven is om vooral het onderwijsproces weer optimaal te krijgen. Vanwege de wereldwijde pandemie was het onderwijsproces gestagneerd, stelt Rusland.

Simone Awanna


Source