Rusland: “Etnische verhoudingen staan onder druk”

NPS-leider Gregory Rusland maakt zich zorgen over de etnische verhoudingen, die volgens hem onder zijn komen te staan. Dit komt door het gedrag en de handelingen van politici, omdat zij voordelen hieraan hebben. Rusland zegt dat zijn partij hiertegen is en roept op om zulk gedrag achterwege te laten. De politicus meent dat de etnische verhoudingen in Suriname nooit zo onder druk hebben gestaan, sinds hij de politiek volgt.

Rusland zei dit gisteren tijdens een NPS-bijeenkomst te Flora. De NPS is hier pertinent tegen en ziet graag dat alle bevolkingsgroepen als een optrekken. Politici proberen maatregelen te treffen om op etnische basis hun mensen te bevoordelen. Hij vindt dat het kiesstelsel rechtvaardiger moet worden. Het systeem past niet meer in de hedendaagse aspiraties vandaar dat het aangepast moet worden.

Partijen die moeite hebben met de wijziging, zijn partijen die voordeel daaraan hebben. De politicus gaf te kennen dat er ook afspraken over het kiesstelsel zijn gemaakt binnen de coalitie.

Het bevreemdt hem daarom dat er een bepaalde discussie gaande is, die tegen de gemaakte afspraken in coalitieverband is. “Mensen gaan zelf naar het binnenland om de mensen daar te zeggen dat de NPS het stelsel wil wijzigen, omdat de NPS niet wil dat de mensen in het binnenland zeggenschap hebben in het bestuurlijke,” zei hij verder.

Rusland noemt het een pertinente leugen en misleiding. De NPS gaat voor een systeem waar iedereen gelijke kansen heeft om te werken aan de ontwikkeling van het land.

Source