Rusland: ‘Dit is niet wat aan het volk beloofd is’

De voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) Gregory Rusland, heeft tijdens een kadermeeting van zijn partij in het district Para bevestigd, dat het niet goed gaat in het land. Tijdens deze samenkomst, die zaterdag werd gehouden, werden verschillende actuele zaken aan de orde gesteld. “Er lijkt wel een onderlinge strijd gaande te zijn tussen politieke partijen, om het presidentschap na de verkiezingen van 25 mei 2025”, aldus Rusland.

Rusland verklaarde dat er vele sociale issues zijn, die door de regering aangepakt moeten worden. Volgens Rusland verkeert de samenleving steeds in een bui van boosheid en teleurstelling, met betrekking tot de hedendaagse ontwikkelingen in het land. “Dit is niet wat aan het volk beloofd is”, aldus Rusland.

Volgens Rusland wordt er steeds weer gevraagd, wat de stappen van de NPS zullen zijn, in verband met verbetering van de situatie in het land. Rusland verklaarde dat zolang het goed gaat, de NPS zal ondersteunen, als het niet goed, zal de partij ook haar stem laten horen. “We moeten overgaan tot rust en stabiliteit”, aldus Rusland.

“Er heerst teveel onrust in de samenleving”, benadrukte Rusland. Hij verklaarde dat in de afgelopen twee jaar er keer op keer sprake is geweest van stakingen, en acties in diverse sectoren. “Het ligt aan de NPS om meer stemmen te halen, en veranderingen te brengen in Suriname”, aldus Rusland.Rusland verklaarde dat de NPS tijdens haar regeerperiode, duidelijke en positieve ontwikkelingen heeft kunnen brengen in ons land, met name een koers van 2,80 voor de US-dollar. “We moeten weer overgaan tot rust en stabiliteit,” vindt Rusland. “Daarom zal NPS haar bijdrage moeten blijven leveren aan de gemeenschap”, aldus Rusland. Hij benadrukte dat de wisselkoersontwikkeling, de partij grote zorgen baart, omdat het steeds moeilijker wordt voor de gemeenschap om te overleven. “Wij moeten overstappen van een importeconomie naar een exporteconomie. We moeten weer gaan naar een situatie van stabiliteit in de economie en de samenleving. De wisselkoers moet daarbij gestabiliseerd worden,” aldus Rusland.

The post Rusland: ‘Dit is niet wat aan het volk beloofd is’ appeared first on DE WEST.

Generated by Feedzy