Ruim SRD 40.000 ingezameld voor schoonmaak Para

Het project ‘Para moet schoon’ is gisteren officieel van start gegaan in Para-Oost. Volgens de initiatiefnemers is er ruim SRD 40.000 ingezameld om dit project te financieren. Het streven was om ruim 10.000 euro binnen te halen. Volgens projectcoördinator Marvin Halden zijn delen uit de samenleving nog niet genoeg bewust van wat een schone omgeving teweeg kan brengen.

Er waren volgens Halden tijdens de World Cleanup day al acties ondernomen om Para schoon te houden, maar afgelopen dinsdag was er overal weer troep te bespeuren. De bedoeling is dat de samenleving het tot een gewoonte moet maken om hun omgeving altijd schoon te houden.

Het heeft ruim zes maanden geduurd voordat dit project tot stand kwam. Volgens de initiatiefnemer van dit project, Maranzo Alexander, ontstond vorig jaar het idee om Para te helpen met het onderhoud. Dit project moet een aanzet zijn voor de bewoners om het district schoon te houden. Alexander heeft vanaf vorig jaar moeite gedaan om het commissariaat te ondersteunen met materiaal om de schoonmaak te ondersteunen in het district.

Ook DNA-lid Ramon Koedemoesoe (ABOP), was actief bezig met het schoonmaken van het district. Voor Koedemoesoe is het van belang dat iedereen meehelpt bij het onderhouden van hun omgeving. De volksvertegenwoordiger is ook trots op de jongeren die hebben meegeholpen tijdens de schoonmaakactie.

Volgens districtscommissaris Marlene Joden is de participatie goed te noemen. Toch vraagt ze dat de samenleving massaal participeert. Het is de bedoeling dat het project in heel Para uitgevoerd wordt. De burgermoeder roept de rest van de samenleving op ook deel te nemen aan de schoonmaakactie.

Generated by Feedzy