Rubriek: Countdown to Qatar 2022

Het WK in Qatar ligt om de hoek. Vanaf 20 november strijden 32 landenteams om de meest felbegeerde titel in het wereldvoetbal. Middels voorbeschouwingen uit de invalshoek van Surinaamse voetbalkenners, telt Suriname Herald elke woensdag en zaterdag de acht poules met u af naar de start van ‘s werelds grootste voetbalevenement. Vandaag de voorbeschouwing van poule C.

De Argentijnen met in hun gelederen Lionel Messi worden ongetwijfeld als de grote favoriet beschouwd

Argentinië, Mexico, Polen en Saoedi Arabië maken deel uit van deze groep. Uitgaande van hun voetbalgeschiedenis worden de Argentijnen met in hun gelederen Lionel Messi ongetwijfeld als de grote favoriet beschouwd. Hun favorietenstatus gaat echter een stapje verder. La Albiceleste wordt zelf getipt als één van de kanshebbers om de wereldbeker te veroveren.

Inter Moengotapoe coach Jozef Joekoe verwacht spannende wedstrijden in poule C, “waarbij de teams met uitzondering van Saoedi Arabië aan elkaar gewaagd zijn.” De oefenmeester voorziet echter dat het Arabisch land mogelijk voor een verrassing zou kunnen zorgen. Hij gaat hierbij uit van het enthousiasme van dit land.

Argentinië en Mexico komen respectievelijk als nummers 1 en 2 uit deze poule

Joekoe ziet Argentinië en Mexico respectievelijk als nummers 1 en 2 uit deze poule komen. Hij doet deze voorspelling op grond van de WK-ervaring van beide landen en de aanwezige voetbalkwaliteiten. “Met Lionel Messi in de gelederen wordt je automatisch een titlecontender.” De behendige aanvaller, die wordt als beschouwt als één van de beste allertijden, piekt op het juiste moment bij zijn club Paris Saint Germain. “Uitgaande van zijn huidige vorm mag verwacht worden dat hij zal vlammen.”

Echter de afgelopen periode ontving bondscoach Lionel Scaloni minder goed nieuws. Een aantal sleutelspelers (Leandro Paredes, Paulo Dybala, Joaquin Correa, Angel Di Maria en recentelijk Giovanni Los Celso) liepen ongelukkigerwijs blessures op. Deze situatie zou de missie mogelijk kunnen dwarsbomen. Van bovengenoemde groep spelers is het bijna zeker dat Dybala niet van de partij zal zijn. De overige zijn twijfelgevallen.

Het Zuid-Amerikaanse land verkeert in bloedvorm (35 wedstrijden op rij ongeslagen) en kan mogelijk het wereldrecord (37) tijdens het WK verbreken. Argentinië verloor sinds 6 juli 2019 geen wedstrijd meer. Mocht La Albiceleste tijdens het WK nog drie wedstrijden op een rij ongeslagen blijven, zullen zij het record van Italië dat tussen 10 oktober 2018 tot en met 6 oktober 2021 ongeslagen bleef, verbeteren.

Mexico heeft de afgelopen jaren naar zijn standaarden minder gepresteerd

Mexico heeft de afgelopen jaren naar zijn standaarden minder gepresteerd. El Tri is al bezig met verjonging binnen het nationaal team. Een goed voorbeeld daarvan is het ontbreken van Javier Chicharito Hernández in de voorselectie richting Qatar. Volgens velen een verrassing, aangezien de aanvaller momenteel in goede vorm verkeert in de Amerikaanse profvoetbalcompetitie (Major League Soccer). Het is kijken hoe het Midden-Amerikaanse land zich tijdens het toernooi zal ontwikkelen.

Polen met de aanwezigheid van Robert Lewandowski is ook een goede outsider. De Europeanen ontbreken echter op Lewandowski na de nodige kwaliteiten om een vuist te maken. Echter lopen er wel genoeg ervaren spelers rond, die actief zijn in de top Europese competities. Teamcohesie zal bij Polen mogelijk de doorslag brengen.

Met Lionel Messi in de gelederen wordt je automatisch een titlecontender

Generated by Feedzy