RIJBEWIJZEN PUINHOOP

Ja, lezers van Keerpunt, het mag gerust gesteld worden, dat het bij de afdeling Rijbewijzen van het Korps Politie Suriname, en wel gesitueerd in het Bureau Nieuwe Haven, een puinhoop is, waar je je als burger slechts gruwelijk kan ergeren.  Ben je na een enerverende periode van rij- en theorie-examen eindelijk geslaagd, dan begint de volgende ellende.

Je krijgt dan te horen dat je voor het bekomen van het zo begeerde rijbewijs, nog enige tijd zal moeten wachten, want de materialen voor het vervaardigen van het bewijs, zijn niet voorradig. Je krijgt dan een strookje, waarbij het niet duidelijk is of je daarmee mag gaan rijden. Het is toch veiliger niet met het strookje te rijden, want het risico bestaat dat je een forse boete krijgt. Je mag dan maanden wachten en steeds weer gaan informeren bij het voormelde bureau, of het rijbewijs eindelijk klaar is. De vele bezoekjes aan de afdeling Rijbewijzen, zorgen voor veel stress, irritatie en frustratie. Na maanden kan je dan je rijbewijs afhalen.

Voor degenen die zitten met een vervallen rijbewijs, is de ellende niet minder. Je mag je stukken indienen, het gewenste bedrag voor vernieuwing betalen en na drie maanden weer gaan informeren of je rijbewijs is aangemaakt. Ook daar klopt niets van. Je begeeft je als belanghebbende naar het voormelde bureau, om dan in de felle zon te staan in een lange rij, voordat je geholpen wordt. Het is dan ook helemaal niet duidelijk of het rijbewijs klaar is. Je kan dan weer rustig vertrekken, om na weken weer te kunnen komen informeren.  Keerpunt heeft informatie dat mensen soms een half jaar hebben gewacht, om uiteindelijk over het rijbewijs te kunnen beschikken. Ook wordt de belanghebbenden geadviseerd, op de website  van de politie te kijken of het rijbewijs al klaar is. Klopt helemaal niets van, omdat de website de informatie niet verstrekt of helemaal niet op tijd bijwerkt. Ook bij deze afdeling schijnt het zo zijn, dat je een kennis moet hebben die ingang aldaar heeft om sneller je zaken gedaan te krijgen.  Keerpunt heeft echt medelijden met mensen die geslaagd zijn voor hun rijbewijs en door deze stuitende mangel moeten, alvorens over het document te kunnen beschikken. Keerpunt is van mening dat minister Amoksi van Justitie en Politie, ten spoedigste maatregelen moet nemen om daar de zaak te gaan ordenen en of beter en sneller te doen functioneren, want zo kan het zeker niet doorgaan.

The post RIJBEWIJZEN PUINHOOP appeared first on DE WEST.

Source