Rijbewijs veroorzaker aanrijding negentien jaar vervallen

De 58-jarige autobestuurder E.H. is op 15 september, de veroorzaker geweest van een aanrijding aan de Martin Luther Kingweg ter hoogte van een supermarkt. Bij die aanrijding, waarbij E.H. een bromfietser heeft aangereden, is er sprake van materiële schade en persoonlijke ongelukken. De politie van het bureau Livorno kreeg een melding van de aanrijding en deed de locatie aan voor onderzoek.

Bij aankomst is gebleken dat het slachtoffer R.H. met zijn bromfiets over het rijwielpad over de Martin Luther Kingweg reed, gaande in de richting van de Latourweg. De autobestuurder E.H. die voor een supermarkt stond geparkeerd en weer wilde deelnemen aan het verkeer, heeft daarbij verzuimd voorrang te verlenen aan het recht doorgaand verkeer in deze de bromfietser met als gevolg de aanrijding. De bromfietser heeft schaafwonden opgelopen en verkeert buiten levensgevaar. Hij werd voor medische behandeling verwezen naar een arts.

Bij navraag naar de bescheiden van het voertuig en het rijbewijs, overhandigde de automobilist E.H. een Surinaams rijbewijs aan de politie, dat reeds negentien jaar vervallen is. Op grond van de gewijzigde Rijwet 1971, artikel 7 lid 1 onder 3, is de bestuurder direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Zowel de auto als de bromfiets zijn ter herkeuring door de politie in beslag genomen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de autobestuurder E.H., die als veroorzaker is aangemerkt, na te zijn verhoord heengezonden.

Het vervallen rijbewijs is hangende het onderzoek in beslag genomen en ter beschikking gesteld van de procureur-generaal.

Generated by Feedzy