Reizigers wachten urenlang op koffer, marechaussee arresteert boze man

De Koninklijke Marechaussee heeft vannacht een agressieve passagier aangehouden in de bagagehal van Schiphol. De man raakte over zijn toeren omdat de passagiers urenlang moesten wachten op hun koffers.

Volgens een woordvoerder was de man luid aan het schreeuwen en werd hij verbaal agressief tegen de aanwezige marechaussees. Hij kreeg meerdere waarschuwingen, maar kalmeerde niet. Daarop is hij opgepakt.

Na verhoor is hij weer vrijgelaten. De man krijgt een proces-verbaal.

Geen informatie

Het is niet duidelijk waarom de passagiers van Transavia zo lang moesten wachten op hun koffers. “Er werd veel geklaagd, maar er kwam geen informatie. Achter de balie van bagageverwerker Viggo zaten drie medewerkers. Die dachten dat een mechanisch probleem voor de urenlange vertraging zorgde”, zegt reiziger Eddy van Warmerdam tegen NH Nieuws. Zijn vlucht uit Palma de Mallorca landde rond 00.15 uur. Pas drie uur later kon hij met zijn koffer naar huis.

Een woordvoerder van Transavia vermoedt dat de lange wachttijden zijn veroorzaakt door een personeelstekort bij Viggo, schrijft de regionale omroep. Een officiële verklaring is er nog niet.

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met de bagageverwerking op Schiphol. Vorige week vertrokken meerdere vluchten van Transavia zonder koffers omdat er niet genoeg medewerkers waren om te laden en lossen. Het bedrijf zei toen te werken aan een oplossing.

Source