Regering gelieerde busbedrijven nemen mogelijk NVB over

Bushouders luiden de noodklok. Vanuit het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) wordt er bewust gewerkt aan het wegvallen van bushouders om eigen mensen te accommoderen. Dat is het gevoel dat voorzitter Rinaldo Corte, van de nieuwe bond bij NVB, genaamd Bond Bus- en Boothouders Suriname (BBBS) bekruipt. Deze bond is opgericht omdat de huidige bond, de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), de belangen van de leden niet behartigt.

In gesprek met Suriname Herald zegt Corte, dat de bushouders niet uitkomen. De benzineprijs is verhoogd en de tarieven zijn niet aangepast. Ook halen ze niets uit de buskaarten die ze verkopen. “Door deze houding van de leiding van NVB, kunnen vele bushouders nauwelijks uitkomen, waardoor men geen andere keus heeft dan te stoppen met rijden. Er wordt bewust een vervoersarmoede gecreëerd,” geeft hij aan.

In de wandelgangen wordt er gesproken over twee busbedrijven, die ingezet zullen worden om bepaalde routes te onderhouden. “In een ochtendblad geeft men aan dat er een vervoersarmoede is en dat de overheid de zogenaamde gele bussen moet inzetten,” geeft Corte aan.

De bondsvoorzitter die niet zeker is over wat er gezegd wordt in de wandelgangen, hoopt niet dat later de zogenaamde bussen toch ingezet zullen worden. De overheid zou twee busbedrijven dicht bij de regering accommoderen. Dit gaat volgens hem ertoe leiden dat de bushouders die nu al nauwelijks uitkomen nog meer gaan creperen.

De nieuwe bond hoopt spoedig een gesprek aan te gaan met de leiding van NVB en de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) Albert Jubithana om over deze brandende vraagstukken te praten. Volgende week zal er een brief gestuurd worden naar de minister om ontvangen te worden.

Source