Ramadhin blijft bij standpunt verstrekken huisartsenvergunning

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, heeft in gesprek met een lokaal medium aangegeven dat zijn besluit met betrekking tot het verstrekken van een huisartsenvergunningen in het district Paramaribo en Wanica, niet is gewijzigd. Volgens de bewindsman blijft hij bij zijn mening dat in deze twee districten er een overschot is aan huisartsen. Dit zei Ramadhin naar aanleiding van aantijgingen die werden gedaan, inhoudende dat hij vrienden en familieleden zou hebben geaccommodeerd in de afgelopen maanden, maar anderen geen vergunningen, kunnen krijgen. Het laatste werd met klem ontkend door de bewindsman.

Ramadhin zegt genoeg bewijzen te hebben, geen vergunningen te hebben verstrekt, sinds de aankondiging van de vergunningstop in deze districten. Hij vertelt dat bij zijn aantreden, hij aanvragen heeft gezien die voordat de nieuwe beleidsmaatregelen werden ingevoerd, waren ingediend. Van deze aanvragen, zijn er wél vergunningen verstrekt, indien er aan de voorwaarden was voldaan. Hij zegt verder  dat ook de geruchten met betrekking tot het overdragen van een huisartsenvergunning, naar het rijk der fabelen kan worden gestuurd. Volgens de bewindsman is het niet mogelijk een vergunning over te dragen. Dit ter voorkoming dat artsen hun patiëntenbestand zien als hun eigendom.

Volgens de minister wordt er gewerkt aan een spreiding van het aantal huisartsen over het gehele land. Volgens hem heeft haast elke buurt in de districten Wanica en Paramaribo momenteel een huisarts.

The post Ramadhin blijft bij standpunt verstrekken huisartsenvergunning appeared first on DE WEST.

Source