Quincy Ngawikromo vijfde op jeugd WK

PARAMARIBO — Met nog drie speelronden voor de boeg staat Quincy Ngawikromo op de vijfde plaats op het WK-jeugddammen 2022. In Antalya, Turkije damde hij tot nu toe acht punten bij elkaar. Federatiemeester Valentin Gulubajev van Litouwen en Purevbaatar Batbayar van Mongolië voeren de ranglijst aan met elk negen punten. De Nederlandse Internationaal Meester Machiel Weistra en Rokas Banevicius van Litouwen volgen met elk acht.

Ngawikromo begon het toernooi met opeenvolgende zeges op Li-Wei Yu uit Taipei en Vsevolods Mitrevics uit Letland, maar moest in de derde ronde zijn meerdere erkennen in Weistra. Dinsdag won hij van Banevicius, voordat hij woensdag zowel tegen Batbayar als Yerengaiyp Yesbol uit Kazachstan remise speelde. In de zevende ronde van donderdagochtend wacht het treffen tegen Matas Sketerskas uit Litouwen, de huidige nummer elf met zeven punten.

In de U19-klasse, ook wel de Juniors Boys Open, leveren 26 dammers strijd om de mondiale titel. Er wordt negen speelronden Zwitsers gespeeld. Het toernooi eindigt vrijdag. In Turkije wordt er bij zowel de jongens als meisjes ook gespeeld in de U10, U13 en U16-categorie en is er een klasse voor de allerkleintjes, de zogeheten Young Stars.

Generated by Feedzy