PSV sluit Europese groepsfase af met winst in Noorwegen

BODO (ANP) – PSV heeft de groepsfase van de Europa League afgesloten met een overwinning op Bodø/Glimt. In Noorwegen werd het 2-1 voor de formatie van trainer Ruud van Nistelrooij. PSV was al geplaatst voor de volgende fase van het toernooi.

Arsenal, dat thuis FC Zürich versloeg (1-0) , eindigde als groepswinnaar.

Na ruim een half uur kwam PSV op voorsprong. Luuk de Jong verlengde met het hoofd een hoekschop, Ki-Jana Hoever kopte vervolgens via tegenstander Alfons Sampsted raak. Sampsted kreeg de treffer op zijn naam.

Daarvoor waren de kansjes ongeveer gelijkelijk over beide teams verdeeld. Aanvankelijk was wel de grootste mogelijkheid voor PSV. Al in de eerste minuut werd Guus Til vrijgespeeld door Johan Bakayoko, maar hij stuitte op doelman Nikita Khaykin.

Al vrij snel na de hervatting liepen de Eindhovenaren verder uit. Bakayoko scoorde na een goed uitgevoerde counter, na te zijn vrijgespeeld door de voor De Jong ingevallen Anwar El Ghazi. In extra tijd maakte Nino Žugelj nog een doelpunt voor de Noren.

Bij PSV stond Joël Drommel, vorig seizoen nog de nummer 1, voor het eerst sinds lange tijd in het doel. Voor Van Nistelrooij speelde bij het samenstellen van de opstelling ongetwijfeld de topper van zondag tegen Ajax al mee in zijn hoofd. Zo zaten Xavi Simons en Cody Gakpo, toch wel de smaakmakers, op de bank.

Luuk de Jong en Noni Madueke, pas sinds kort hersteld van blessures, stonden wel aan de aftrap. Yorbe Vertessen, ook weer fit, maakte zijn rentree als invaller.

PSV moest het in Noorwegen doen zonder fans in het uitvak vanwege een door de UEFA opgelegde straf na ongeregeldheden bij het duel met Arsenal in Londen.

Generated by Feedzy