PSV heeft in Denemarken geen tijd om te feesten

HERNING (ANP) – PSV pakte het afgelopen weekeinde al de eerste prijs van het seizoen, door Ajax te verslaan in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. “We hadden helaas niet veel tijd om te feesten”, zei coach Roger Schmidt bij aankomst in Denemarken, waar de Eindhovenaren dinsdagavond in de kwalificatie voor de Champions League tegen FC Midtjylland spelen. Thuis won PSV al met 3-0.

“We moeten alweer verder kijken”, vervolgde de Duitse trainer. “Maar de zege in Amsterdam neemt uiteraard niemand ons meer af. Nu telt echter maar één ding en dat is de kwalificatie voor de Champions League. Hoewel we op voorsprong staan weten we dat onze tegenstander sterk is. Ze spelen met veel energie en we moeten klaar zijn vanaf de eerste seconde. Maar afgelopen zaterdag heeft ons wel veel vertrouwen gegeven. Het laat zien dat we op de juiste weg zijn.”

Hoewel Schmidt uiterst tevreden was over zijn elftal in Amsterdam ziet hij dat verbeteringen mogelijk zijn. “Die zijn namelijk altijd mogelijk. We hebben echter weinig tijd om ons voor te bereiden op de komende wedstrijden. Tot de kerst spelen we bijna elke drie dagen wel een wedstrijd, daarom is een brede selectie belangrijk. Iedereen moet er klaar voor zijn.”

Source