Problemen binnen SVB niet de reden voor vertrek Menzo

Stanley Menzo verraste op 20 augustus vriend en vijand door als bondscoach bij de nationale mannen voetbalselectie te bedanken. In de wandelgangen werd beweerd dat de oefenmeester mogelijk genoeg had van de werkwijze en aanpak van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Bij navraag ontkent Menzo echter dat dit het geval zou zijn. “Nee, het heeft niets met de SVB te maken.”

Het huwelijk met de SVB duurde nog geen jaar. Menzo werd begin januari als de nieuwe bondscoach aan het publiek gepresenteerd. De oefenmeester benadrukt dat hij met plezier bij Natio heeft gewerkt.

“De samenwerking was goed naar de mogelijkheden. Wat beter kan en moet heb ik proberen aan te geven.” Hij hoopt dat de leiding van de voetbalbond zijn professionele structuur en denken zal oppakken. “Ik heb de bond aangegeven, dat het professioneel denken en handelen een proces is.”

Aanvankelijk lag het gedurende zijn periode als bondscoach betere diasporaspelers voor Natio te interesseren. Dit kwam echter niet van de grond. Zijn plotselinge besluit was geen emotionele. “Het komt nooit op het juiste moment, maar gelukkig staat er een vriendschappelijke window voor de deur. Daarna is er een half jaar geen interland.”

De voormalige bondstrainer heeft voorgesteld dat voor de aanstaande interland window eerste assistent Roberto Gödeken de leiding overneemt en tweede assistent Ryan Koolwijk doorschuift naar de positie van Gödeken.

Onlangs maakte de Chinese voetbalvereniging Beijing Guoan de aanstelling van Menzo als hoofdcoach wereldkundig. De oefenmeester was in het seizoen 2019-2020 reeds werkzaam als coach van het reserveteam.

“Ik heb een aanbod gekregen dat heel veel erkenning en waardering uitsprak”, aldus de ex-bondscoach. Aangezien hij volgend jaar 60 wordt wilde Menzo deze kans niet voorbij laten gaan om wat extra ‘centjes’ binnen te halen. Naar zijn zeggen gaat hij met dit nieuwe aanbod sportief en zakelijk aanzienlijk op vooruit. “Je weet nooit of zich nog een keer zo’n kans voordoet.” Menzo wil ook dolgraag weer dagelijks op het veld staan. “Dat heb ik eerlijk gezegd gemist.”

Hij neemt over van Sui Dongliang, die als interim-coach waarnam, nadat Xie Hui vanwege povere resultaten midden augustus zijn ontslag indiende.

Onder Menzo won Suriname in vriendschappelijke interlands van Barbados (1-0) en Guyana (2-1). Vervolgens verloor Natio van Thailand (0-1) en Frans-Guyana (1-3).

In Concacaf Nations League A verband speelde Suriname 1-1 tegen Jamaica en verloor het de uitwedstrijd met 1-3 van de eilanders. Tenslotte werd het treffen tegen Mexico met een 0-3 nederlaag afgesloten.

Source