President waagt lijmpoging SBV-bestuur en ontslagen bondscoach Natio

GFC NIEUWSREDACTIE- Sport is altijd een goed bindmiddel geweest voor natie building en dat merken wij ook met Natio.

Dit zegt de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi in een gesprek met de Surinaamse Voetbalbond en de intussen ontslagen bondcoach van Natio, Dean Gorrè.

Santokhi geeft aan dat hij vanaf het begin betrokken is geweest bij de nieuwe richting die ons voetbal opgaat. De Surinaamse Voetbalbond was één van de eerste counterparts die hun toekomstplannen heeft gedeeld met deze regering.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 72-jarige weduwe die door zoon aan haar lot werd overgelaten krijgt nieuw huis cadeau

Op basis hiervan is het niet meer dan billijk dat de regering aanhoort waar de schoen knelt, meldt CDS.

Als goede huisvader heeft de president gemeend zowel de Surinaamse Voetbalbond als Gorrè te ontvangen om nadere informatie tot zich te nemen.

Samen met zijn college van adviseurs zal de president deze informatie op de balans leggen en vooral partijen aansporen al hetgeen te doen dat ertoe kan leiden dat het nationaal belang steeds terdege gediend wordt.

Gezien het hier om een autonome instantie (SVB) gaat, geeft CDS aan dat het geenszins de bedoeling is dat er interventies komen vanuit het Kabinet van de President, anders dan partijen aanmoedigen het pad van dialoog altijd op te zoeken en team Suriname altijd voorop te stellen.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Source