President trots op prestaties Jaïr Tjon En Fa

President Chan Santokhi is trots op Jaïr Tjon En Fa en zijn baanbrekende prestaties tot nog toe. Met zijn vastberadenheid en toewijding is hij een voorbeeld voor geheel Suriname, laat de president optekenen via de Communicatiedienst Suriname (CDS). Na een gedegen voorbereiding heeft Jaïr in een veld vol supersterren gestreden onder de Surinaamse vlag. Met zijn vierde plek staat hij niet op de medaille lijst maar voor ons is hij ongetwijfeld onze kampioen.

“Om in een veld met zo veel sterren als vierde te eindigen is zeker een historische prestatie. Dankbaar kijken we als natie naar het pad dat hiertoe heeft geleid. Vol goede moed en bijzonder vertrouwen in onze Jaïr richten wij samen onze blik op 2024. Na onze Golden Boy Anthony Nesty en onze hinde Letitia Vriesde is Jaïr de volgende Surinamer om door te dringen tot een Olympische finale”, stelt president Santokhi.

“De waarde van dit resultaat is extra speciaal vooral als het moet worden afgezet tegen de trainingsmogelijkheden die Jaïr had. Ook als we meenemen dat dit resultaat met weinig fysieke ondersteuning is neergezet. Alhoewel de Surinaamse vlag ontbrak op de tribune mag je weten dat we als natie achter je staan”, zegt een trotse president.

De Surinaamse Olympische badminton droom kwam vervroegd ten einde door de keiharde realiteit van COVID-19. Alle voorbereidingen ten spijt. “Ook die les nemen wij als natie mee. Renzo zwom zich weliswaar niet tot een medaille maar ook zijn prestaties worden bijzonder gewaardeerd. Dankzij jullie inzet wordt de wereld steeds meer gewaar van de bijzondere potentie van Surinamers op diverse takken van sport. Onze topsporters zijn voor ons een grote bron van natie binding en inspiratie. Blijf je dus inzetten, volg je dromen en blijf vertrouwen dat het goed komt”, zegt president Santokhi.

“Dank je Jaïr, dat je heel Suriname wakker hebt gehouden en weer hebt laten zien dat we trots uiterlijke verschillen, onder onze vlag een bijzondere eenheid vormen! In eenheid hebben we voor de spelen op het Kabinet van de President, het Surinaamse team moed mogen inspreken. In diezelfde eenheid zullen wij ervoor zorgen dat Parijs voor jou en voor Suriname een feit is!”, aldus president Santokhi.


Source