President Santokhi naar klimaattop in Egypte

President Chan Santokhi vertrekt deze week met een delegatie naar Egypte. Daar zal de president deelnemen aan de VN-klimaatconferentie (COP27). De president zal de participerende landen toespreken en hen deelgenoot maken van Surinames visie met betrekking tot klimaatverandering.

De VN-klimaatconferentie (COP27) kan gecategoriseerd worden als een van de belangrijkste bijeenkomsten van dit decennium. Hier slaan wereldleiders de handen in elkaar om een klimaatcatastrofe af te wenden. Suriname is klaar om haar verantwoordelijkheid op te nemen.

De wereldleiders zijn op de top van 7 tot 8 november die van 6-18 november zal duren. In Egypte zullen deze wereldleiders de meest urgente kwesties over klimaatverandering bespreken. Daaronder vallen onder meer toegang tot klimaatfinanciering, verlies en schade voor ontwikkelingslanden en het transformeren van energiesystemen. Op deze klimaattop worden afgevaardigden uit bijkans 200 landen verwacht.

COP27 zal voortbouwen op de resultaten van COP26 om actie te ondernemen en de klimaatnoodsituatie aan te pakken. De ontwikkelingslanden zullen op deze klimaatconferentie in Egypte aandacht vragen voor concrete plannen en het inlossen van gemaakte beloften door de ge├»ndustrialiseerde landen tijdens voorgaande bijeenkomsten. De presidenti├źle delegatie keert op 10 november terug naar Suriname.

Generated by Feedzy