President Santokhi bij opening 77e Algemene Vergadering van de VN

De officiële opening van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York vond dinsdag 20 september plaats in de vorm van een welkomstreceptie. Deze receptie werd bijgewoond door de staatshoofden en delegaties van de vertegenwoordigde landen.

Tijdens de welkomsreceptie heeft president Chandrikapersad Santokhi kennis gemaakt met vertegenwoordigers van diverse lidlanden.

De receptie is de officiële kick-off van een week vol bijeenkomsten en activiteiten in het kader van de jaarlijkse Algemene Vergadering.

De eerstvolgende activiteit was de eerste General Debate dat werd geopend door de secretaris-generaal van de VN, António Guterres. Hij stond stil bij het feit dat er in delen van de wereld geen vrede en veiligheid heerst. Vandaar dat vrede hoog op de agenda staat.

De secretaris-generaal gaf ook aan dat de participatie van vrouwen binnen alle sectoren en non-proliferatie, een bijzonder streven moet zijn. Hij voegde eraan toe dat er nog een strijd is die moet worden beëindigd. “Zelfmoordstrijd tegen onze planeet. Emissies blijven stijgen en planeet aarde is een slachtoffer. Geen enkele regio blijft bespaart. Bij elke klimaatcrisis dragen vrouwen en kinderen de grootste last”, aldus Guterres. Bij deze gelegenheid deed António Guterres een beroep op het heffen van belasting op fossiele brandstofbedrijven.

President Santokhi heeft na de opening van het General Debate een ontmoeting gepland met de premier van Canada, Justin Trudeau.

Watch live as the #UNGA General Debate gets underway.

Follow all the action & get information on the list of speakers here: https://t.co/aXqV1vYIJchttps://t.co/P7Ru8bLYDw

— United Nations (@UN) September 20, 2022

Generated by Feedzy