President Santokhi aanwezig bij VN-Klimaattop COP27 in Egypte

De VN-klimaatconferentie (COP27) kan gecategoriseerd worden als een van de belangrijkste bijeenkomsten van dit decennium. Hier slaan wereldleiders de handen in elkaar om een klimaatcatastrofe af te wenden. Suriname is klaar om haar verantwoordelijkheid op zich te nemen, schrijft althans de Communicatie Dienst Suriname donderdag 4 november.

Een delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi zal in Egypte deelnemen aan de klimaattop. De president zal de aanwezige landen toespreken en hen deelgenoot maken van Surinames visie met betrekking tot klimaatverandering. 

De wereldleiders zijn op de top op 7 en 8 november, de top duurt tot 18 november zal duren. In Egypte zullen wereldleiders de meest urgente kwesties over klimaatverandering bespreken. Daaronder vallen onder meer toegang tot klimaatfinanciering, verlies en schade voor ontwikkelingslanden en het transformeren van energiesystemen. Op deze klimaattop worden afgevaardigden uit zo’n 200 landen verwacht.

COP27 zal voortbouwen op de resultaten van COP26 in het Schotse Glasgow om actie te ondernemen en de klimaat noodsituatie aan te pakken. De ontwikkelingslanden zullen op deze klimaatconferentie in Egypte aandacht vragen voor concrete plannen en het inlossen van gemaakte beloften door de geïndustrialiseerde landen tijdens voorgaande bijeenkomsten.

De delegatie keert op 10 november alweer terug naar Suriname.

Generated by Feedzy