President roept op Nelson Mandela-dag op tot respect voor mensenrechten

President Chan Santokhi heeft op Nelson Mandela-dag opgeroepen om er alles aan te doen dat de mensenrechten in ons land worden gerespecteerd en eenieder gelijkheid geniet. “Als vader des vaderlands is dat voor mij een verplichting”, zegt de president.

“Ik wil u oproepen niet alleen op deze dag, maar misschien op deze dag extra aandacht te besteden, aan de mensenrechten en gelijkheid van eenieder, besteedt u op heden, ook 67 minuten van u tijd om een ander van dienst te zijn.”

Nelson Mandela (archieffoto). Foto: AFP

18 juli, de geboortedag van Nelson Mandela, is uitgeroepen tot Nelson Mandela-dag, een dag waarop wereldwijd wordt opgeroepen zich in te spannen voor wereldvrede.

Nelson Mandela heeft zich 67 jaar lang ingezet voor mensenrechten en gelijkheid voor iedereen, als advocaat en politiek gevangene die 27 jaar lang werd opgesloten. “Deze voorvechter voor vrede en gelijkheid, heeft de mensen ook geleerd na te denken over het feit of uzelf weleens iets vrijwillig, onbaatzuchtig hebt gedaan voor u medemens”, zegt Santokhi.

De president zegt dat Mandela 67 jaar lang strijd heeft gevoerd. Er wordt aangeraden dat men 67 minuten lang iets uit vrije wil doet voor een ander. Niet omdat het moet, maar omdat Mandela ons heeft laten zien dat het goed is. Dus doe het voor de wereld, aldus president Santokhi.

Source