President keurt US$ 5 miljoen goed voor renovatie en nieuwbouw markt Nickerie

President Chan Santokhi heeft goedkeuring gegeven aan een bedrag van ruim 5 miljoen Amerikaanse dollar voor de renovatie en nieuwbouw van de openbare markt in het district Nickerie. De bouwkosten zijn geraamd op US$ 4.1 miljoen, terwijl het project voor US$ 5 miljoen is gegund.

Het bedrijf Smart & Innovative Consulting Engineer (SICE) heeft op 14 juli een projectvoorstel ingediend bij president Santokhi. Namens de president liet Arunkoemar Hardien, directeur Politieke- en Beleidsaangelegenheden op het Kabinet van de President, gisteren per brief aan Sarwan Badjalala, senior adviseur Materieel en Logistiek van SICE, weten dat het projectvoorstel is goedgekeurd.

Badjalala schrijft in zijn brief dat in het kader van het Herstel- en Stabilisatieplan van de regering, er een aantal middelgrote en grote projecten wordt uitgevoerd in alle districten. Gezien de noodzaak en het terugverdienplan, wil Badjalala voorstellen om als eerste project de Centrale Markt van Nickerie uit te voeren.

Badjalala vervolgt en schrijft, dat aangezien er genoeg ruimte is voor de bouwwerkzaamheden, de huidige markt niet wordt afgebroken. “Deze zal functioneel blijven totdat het nieuwe gebouw is opgezet en de functie overneemt. Het oude gebouw wordt hierna afgebroken en zal deze beschikbare ruimte ingericht worden als parkeerplaats”, aldus het schrijven van Badjalala.

Het Kabinet van de President schrijft aan Badjalala, dat het projectvoorstel is goedgekeurd, onder de aantekening dat de uitvoering conform de vigerende overheidsregelingen zal dienen te geschieden alsook in samenspraak en in overleg met het Project Management Team van Nickerie en andere relevante overheidsinstanties.

Er komt volgens het projectvoorstel een parkeerplaats voor 122 auto’s met een totale oppervlakte van 2.200 m2. De bouwtijd zal volgens de aannemer 22 maanden duren. Er heeft geen openbare aanbesteding plaatsgevonden voor dit project.

NDP-assembleelid Melvin Bouva heeft op zijn Facebookpagina zeer verontwaardigd gereageerd: “En dan komt dit uitgelekte stuk in mijn brievenbus. Lees goed: bouwkosten geraamd op US$ 4.1 miljoen. Gegund voor US$ 5 miljoen aan lieve sponsor zonder openbare aanbesteding. Lang leve friends en family. Volk moet EBS en belasting betalen! Regering zal dit moeten verantwoorden”.


Source