Premier Mia Mottley roept Caricom op tot opkrikken economische stabiliteit

De Barbadiaanse premier Mia Mottley heeft Caricom-lidstaten opgeroepen spoedig over te gaan tot het opkrikken van economische en financiële stabiliteit in de regio. Een toestand van toenemende instabiliteit zal naar haar zeggen resulteren in een massale leegloop van instituten in de regio. Dit heeft de premier tijdens haar statement gedurende de laatste meeting van de Community’s Council of Ministers of Finance and Planning (COFAP), benadrukt. Deze ontmoeting heeft plaatsgevonden op 3 juli 2022, in de Royal Ballroom van Hotel Torarica.

Er zal meer gevoeligheid getoond moeten worden voor overgangsvoorzieningen. Dat zal bediscussieerd moeten worden op een manier, waarbij duidelijk is dat we allemaal in deze situatie verkeren. “Wij dringen aan op internationaal geleidelijke financiële hervormingen, voornamelijk omdat wij als ontwikkelingslanden er niet de dupe van moeten worden, wanneer financiële instituten structuren aanpassen.”

Premier Mottley is het ermee eens dat er meer investeringsmogelijkheden geschapen moeten worden, om zodoende de omzet in de regio te verhogen en economische ontwikkeling te bevorderen. “Wij moeten onze regio ook centraal stellen, wanneer het aankomt op financiële en economische ontwikkeling.”

De regeringsleider heeft zich vervolgens scherp uitgelaten over farmaceutische bedrijven die met hun bedrijfsactiviteiten in de regio woekerwinsten maken. Zij noemt vervolgens financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen die ongeacht de omstandigheden behoorlijk verdienen. Premier Mottley is van oordeel dat een deel van de winsten aangewend dienen te worden voor lokale ontwikkeling.

The post Premier Mia Mottley roept Caricom op tot opkrikken economische stabiliteit appeared first on De Boodschap.

Source