Pomphouders weten niets over Oli Moni-project

Pomphouders zijn in het ongewisse over het Oli Moni-project, na het ontslag van Viren Ajodhia, als adviseur van de minister van Financiën en Planning. Hij was belast met het Oli Moni-project, waarbij een groot deel van de samenleving brandstof gesubsidieerd zal krijgen van de regering.

Guno Castelen, voorzitter van de Surinaamse Servicestation Exploitantenbond, zei “dat hij niets weet, noch van het project, noch van het ontslag van Viren Ajodhia”, Castelen verklaarde, dat de pomphouders de belangrijkste stakeholders zijn in dit project en ook enkele ideeën hebben, maar zij zijn niet geïnformeerd door de regering.

De voorzitter kan niet aangeven waarom de regering de pomphouders overgeslagen heeft. Hij meent dat de pomphouders niet tegen dit project zijn, maar geen slachtoffer ervan willen worden. Castelen benadrukt dat de pomphouders in elk geval niet van plan zijn om dit project te financieren, en dat zij meteen geld voor de brandstof van de regering willen, anders kan dit leiden tot faillissement.

“De meeste pomphouders hebben uit een persconferentie over dit project gehoord, het geen geen gezonde zaak is. “De regering wilde wel een gesprek met de pomphouders, maar dat gesprek is tot nu toe uitgebleven”, aldus Castelen.

Source