Politie voert controle op bij Para Music and Food festival

De politie heeft kennisgenomen van het onverantwoordelijk gebruik van een vuurwapen tijdens het Para Music and Food festival in het district Para. Vandaag op de laatste dag, zal de politie dusdanig optreden om herhaling te voorkomen.

Het onverantwoordelijk gebruik van een vuurwapen is uit den boze. De politie heeft samen met het commissariaat van Para zojuist breedvoerig over de zorgwekkende situatie gesproken. Samen met districtssecretaris Marvin Moesan is er een beleid voor vandaag uitgestippeld.

De controle zal worden opgevoerd. Het zal niet mogelijk zijn om de plaats met een vuurwapen te betreden. Eveneens is de politie bezig met het onderzoek met betrekking tot de schutter.

Milton Bisschop, woordvoerder van het Korps Politie Suriname (KPS), deelt mee dat er geen sancties zullen uitblijven in deze kwestie. In ieder geval is de politie in staat van paraatheid.

Ook blijkt dat bestuurders zich onverantwoordelijk gedragen op de Oost-Westverbinding. Zojuist heeft een aanrijding met aanzienlijke materiële schade plaatsgevonden. Dit is te wijten aan het onverantwoordelijk gedrag van een bestuurder. Dit geval voltrok zich ter hoogte van de Baklieweg in het district Para, meldt het KPS.

Source