Politie roept samenleving op om extra alert te zijn

De politie doet een beroep op de samenleving om de sociale controle in de buurten op te voeren. De buurtmanagers zijn in de verschillende wijken reeds zichtbaar en hierdoor wordt getracht om gezamenlijk zaken criminaliteit en maatschappelijke vraagstukken rakende aan te pakken. “Wij moeten het gezamenlijk doen”, zegt Milton Bisschop, woordvoerder van het Korps Politie Suriname (KPS).

Indien er brandende vraagstukken zijn kunnen de mensen terecht bij de buurtmanagers. In samenspraak met externe actoren zal er naar oplossingsmodellen worden gezocht.

Criminelen en hun modus operandi
In het ressort Centrum met name bij verkeerslichten doen criminelen zich voor alsof zij in nood verkeren. Hun manier van opereren is namelijk, dat zij voornamelijk bestuurders aan de praat houden door aan te geven dat zij in nood verkeren. Terwijl de bestuurder aan de praat wordt gehouden, trachten de criminelen dan snel de achter portieren vanuit de andere zijde open te doen om zodoende goederen uit het voertuig te stelen.

Bisschop roept de samenleving om extra alert te zijn. “Zorg dat de portieren van uw voertuig op lock zijn en indien niet nodig kostbare spullen in de auto te laten”, zegt Bisschop.

Source