Politie arresteert bendes uit Lawagebied met 8 kilo goud

Leden van het Arrestatieteam van het Korps Politie Suriname (KPS) hebben onlangs bendes die berovingen pleegden op de goudvelden in het Lawagebied aangehouden, heeft de politie onlangs meegedeeld. Op de goudvelden in het Lawagebied zijn er tal van berovingen gepleegd door verschillende criminele bendes. De bendes die de berovingen plegen bestaan uit Surinamers en Brazilianen.

“De rovers slaan hun slag en houden zich schuil in het bos, totdat men een hoeveelheid aan goud heeft geroofd,” zegt Radjen Ramlal, hoofd van de Regio Bijstandsteam (RBT) Oost. Men begeeft zich richting Brazilië of richting Paramaribo. “We hebben ook een Braziliaanse bende, die als porknokkers actief zijn, aangehouden en dat heeft een maand geduurd,” geeft de leider van het Arrestatieteam aan.

Bij de aanhouding van de bende is er acht kilo goud aangetroffen. Het was niet makkelijk om aan te geven dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan beroving. Een groot geldbedrag is gestort op de rekening van de procureur-generaal, deelde het Arrestatieteam mee.

De verdachten zijn overgedragen aan de afdeling Fraude. “Er waren wel geen bewijzen dat de verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan berovingen om aan dat geld te komen. We hebben de daders overtreding van economische delicten ten laste gelegd en daarmee hebben we het voor elkaar gekregen dat een groot geldbedrag aan valuta gestort wordt op de rekening van de staat,” geeft Ramlal aan.

Het KPS heeft recentelijk een most wanted lijst uitgegeven. Het gaat om twintig verdachten die voorkomen op de lijst. De politie belooft dat binnenkort de mannen die op de lijst voorkomen worden aangehouden. Van 1 januari dit jaar tot 30 april zijn er zestien strafbare feiten geregistreerd, waarvan zeven gewapende berovingen zijn. Er zijn dertien aanhoudingen geweest en bij de aanhoudingen zijn vuurwapens in beslag genomen.

Source