Ploegleider Vierhouten verruilt team van Pogacar voor oude werkgever

Aart Vierhouten vertrekt al na een jaar als ploegleider van UAE Team Emirates, de ploeg van tweevoudig Tour-winnaar Tadej Pogacar. De Nederlander gaat aan de slag bij Q36.5 Pro Cycling, dat onder leiding staat van de Zuid-Afrikaan Douglas Ryder. Voormalig profrenner Vierhouten werkte vorig jaar onder Ryder als sportief directeur bij Team Qhubeka. Het Afrikaanse team dat werd opgericht door de Zuid-Afrikaan, verdween eind vorig jaar vanwege financiële problemen uit de WorldTour.

De ploeg van Ryder maakt nu op een lager niveau en met de Italiaanse kledingfabrikant Q36.5 als geldschieter een doorstart. De missie blijft onveranderd: meer mensen aan een fiets helpen en bijdragen aan de ontwikkeling in Afrika. Bestaat uit 23 renners van dertien verschillende nationaliteiten, onder wie de routiniers Gianluca Brambilla en Jack Bauer. Q36.5 heeft een licentie voor de ProTour, het niveau onder de WorldTour.

“We hebben een uitstekende mix van ervaren renners en jonge renners, waarmee we een van de beste ProTour-teams kunnen worden”, zegt sportief directeur Alex Sans Vega. De Spanjaard krijgt Vierhouten en Gabriele Missaglia als ploegleiders onder zich. De 52-jarige Vierhouten werkte afgelopen seizoen bij UAE Team Emirates. Hij ondertekende in januari een contract voor een jaar.

Generated by Feedzy