Pinnen vakantiegelden en staking bankbeveiligers oorzaak lege geldautomaten

Dat de ATM-machines de afgelopen week sneller door hun geldvoorraden heen waren heeft volgens de directeur van Banking Network Suriname N.V. (BNETS), Kenneth Hendrison, te maken met de uitbetaling van vakantiegelden. Hierdoor hebben cliënten vaker grotere bedragen gelicht.

Op dit moment houdt het bedrijf de data bij van gasttransacties. BNETS voert meer dan de helft van de banktransacties in Suriname uit. “De afgelopen dagen is er veel meer geld opgenomen”, stelt Hendrison.

Ook het feit dat de Stichting Bank Beveiliging Suriname (SBBS) in actie was, heeft gemaakt dat het bijvullen van de ATM-machines op zich heeft laten wachten. SBBS ondersteunt de meeste banken bij het bijvullen van de geldmachines. “De banken moesten naar alternatieve oplossingen zoeken. In sommige gevallen heeft het vanwege interne bankprocessen meer tijd gekost”, weet de B-Nets-topman.

Hendrison zegt dat het probleem van de lege machines over is. Voor de rest zijn er geen noemenswaardige issues of technische zaken die gaande zijn. BNETS is bezig om de bestaande infrastructuur van de banken over te nemen.

Naomi Hoever


Source