Personeel Medische Zending stopt met dienstverlening

Het personeel van de Medische Zending (MZ) is donderdag gestopt met het verlenen van diensten aan de samenleving, omdat de betaling van de twk-gelden waarop het personeel recht heeft, is uitgebleven. Dit bevestigt bondsvoorzitter Roy Haverkamp aan Key News.

Het ministerie van Financiën en Planning zou de twk-gelden over de maand januari nog niet hebben overgemaakt op de rekeningen van het personeel. Het personeel heeft in juni een loonaanpassing van 17 procent gehad. Het ministerie van Financiën en Planning heeft de gelden nog niet vrijgemaakt.

Volgens Haverkamp is er al een gesprek geweest tussen de directie van de MZ en minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. De directie moet weer gegevens van het personeel opsturen naar het ministerie en verder hebben we niets meer vernomen.

Haverkamp zegt dat er wel dispensatie wordt verleend. “Spoedgevallen zullen wel behandeld worden en ook de ambulances mogen uitrijden bij spoedgevallen.” Hij zegt dat bij de verschillende klinieken de nummers van de zorgverleners vermeld staan, dus bij spoedgevallen kunnen de mensen de zorgverleners contacten. “Wij zijn niet tegen de patiënten en ook niet tegen de directie. Met deze actie willen we gewoon de aandacht vragen van de regering.”

In juni hadden personeelsleden van MZ het werk uit ontevredenheid in het gehele binnenland al neergelegd. Het personeel eiste een loonsverhoging van 100 procent, de uitbetaling van de twk en een eenmalige lumpsum, het betalen van de standplaatstoelage volgens het oude model, verhoging van transporttoelage, verhoging van beschikbare diensttoelage van SRD 20 naar SRD 75, verhoging van de voedingskosten en het terugkeren van de vakantieverlofdagen van 24 dagen naar 30 dagen.

Source