Pastor Alfred Kalloe doodgeschoten in Frans-Guyana

“Wan tu man sut’ mi neef kiri dape na Franse en no wan sma no b’en mag bemoei,” zegt neef Sinclair Poina aan Suriname Herald over het schietincident dat deze week heeft plaatsgevonden te Saint-Laurent, in Frans-Guyana. Pastor Kalloe die zich jaren terug in dit buurland heeft gevestigd is deze week door onbekenden aangevallen en doodgeschoten in zijn woning. Ook de gemeente waar hij diensten hield is in brand gestoken.

“Ik weet niet wat de reden is van de aanval op mijn neef. Hij was een rustige man en was niet iemand die anderen lastigviel,” vertelt het bezorgde familielid. Volgens informatie van Poina zijn er nog zeven andere personen gewond geraakt bij dit incident. Niemand weet wat de reden is. Er is ook geschoten op de buren die kwamen vragen wat er aan de hand was, deelt hij mee.

Mijn neef Kalloe was niet iemand die ruzie had met mensen, vertelt Poina verder. Hij woonde samen met zijn vrouw, die nu in het ziekenhuis is opgenomen na de gebeurtenis, en zijn kinderen. “Ik heb vanaf mijn zeventiende met mijn neef gewoond en alles van hem was de kerk. Ik heb nooit gehoord of gezien dat hij zich bezighield met andere dingen,” geeft hij aan.

Kalloe is 45 jaar geworden. De zaak is in onderzoek bij de politie. Een inspecteur van het politiebureau Albina, geeft aan dat de politie op de hoogte is van het geval maar het verdere onderzoek verloopt via de afdeling Internationale Betrekkingen van het Korps Politie Suriname.

De inspecteur bevestigt wel dat het om een Surinamer gaat, die dodelijk is geraakt. Echter heeft hij heeft geen verdere details over de zaak, omdat de afdeling Internationale Betrekkingen belast is met het verdere onderzoek.

Source