Paramaribo Zoo hoopt uit ademnood te komen met familiekaartactie

GFC NIEUWSREDACTIE- 10.000 toegangskaarten voor gezinnen moeten de vrijwel lege kas van de Paramaribo Zoo voor enkele maanden van liquide middelen voorzien.

Covid-19 heeft voor lange perioden van lockdown gezorgd, die ook de dierentuin niet bespaard zijn gebleven. De ‘helpende hand’ van de overheid bleef daarbij ook nog eens achterwege, waardoor de dierentuin in ernstige problemen is geraakt.

Vandaar dat ondersteuners op het idee kwamen om 10.000 familiekaarten te laten drukken die gezinnen de mogelijkheid bieden om de ZOO maar liefst 6 keer in een jaar te bezoeken voor een bedrag van SRD 100,-.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Nieuwe behandeling om buik snel platter te krijgen erg populair in Suriname

“Dat is geen geld”, zegt directeur John Altenberg, “omdat families veel duurder uit zouden zijn bij een regulier bezoek uitgaande van de geldende tarieven van SRD 20,- per volwassenen en SRD 15,- per kind”.

“Een vader, moeder en 2 kinderen betaalt al gauw SRD 70,- voor 1 keer vertier in de dierentuin”, licht Altenberg toe.

Met de familiekaart heeft hetzelfde gezin recht op nog eens 5 bezoeken. Afgelopen woensdag ontvingen bestuur en directie van de dierentuin de toegangskaarten, die vanwege een speciale extra drukgang niet nagemaakt kunnen worden.

De familiekaart heeft de uitstraling van een creditkaart en is daardoor eenvoudig te bewaren in de portemonnee.

“De actie is erop gericht dat de ZOO op een relatief eenvoudige manier snel over liquiditeiten kan beschikken, terwijl aan de andere kant alles weer normaliseert”, zegt Edward Lee van United coördinator van de crowdfunding-acties.

Hij wil met name de navolgende sponsoren ook bedanken voor het willen bijdragen aan deze familiekaartenactie:

– Amazona Recycling co. N.V.
– Sheoratan Register Accountants N.V. (SRA N.V.)
– Confidence Business Solutions N.V.
– Screenprint N.V.
– Stichting Groene Groei Suriname
– mevr. Lilian Tjoen A Foek
– Multiforms N.V.
– SociaLee

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Ga zo snel mogelijk vaccineren nu Delta en Lambda – varianten op de loer liggen

Altenberg is erg blij met de actie. “Want deze actie helpt structureel”, vult hij aan. De directeur hoopt hierdoor dat er voldoende financiële middelen de kas instromen om de komende tijd te overbruggen.

Regelmatig heeft de directeur van de Paramaribo ZOO in de media aangehaald dat sluiting dreigt voor de dierentuin bij het uitblijven van ondersteuning van overheidszijde.

De eerste crowdfunding-actie vanuit het bedrijfsleven heeft ervoor gezorgd dat de ZOO voor 7 maanden het hoofd boven water heeft kunnen houden. Hierdoor konden de salarissen van het personeel worden betaald en voeding voor de dieren worden aangeschaft.

Altenberg is daarom hoopvol gestemd dat de dierentuin ook nu weer kan rekenen op de redding vanuit de gemeenschap en het bedrijfsleven. De dierentuin heeft maandelijks U$D 7000,- nodig om te kunnen blijven draaien.

De familiekaarten zijn telefonisch en via de Facebook-pagina van de dierentuin te bestellen of bij de Paramaribo Zoo op locatie aan te schaffen.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Source