OW-minister bezoekt wederom Atjoni en Pokigron

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW), heeft wederom een bezoek gebracht aan Atjoni en Pokigron, in het district Sipaliwini. De bewindsman deed het gebied ditmaal aan in verband met de herdenking van de ondertekening van het vredesverdrag tussen de koloniale overheid en de Marrons van Boven-Suriname 260 jaar geleden. In dit kader gaf de minister het startsein voor het ontdoen van afval in het hele gebied. De Saramaccaanse stam herdenkt op maandag 19 september 2022, het historische gebeuren op het Surinaamse grondgebied.

De minister zei dat Atjoni in de loop der jaren een internationale plaats is geworden vanwege de vele toeristen die de plek jaarlijks bezoeken. Openbare Werken werd onlangs uitgenodigd door het dorpsbestuur, waarbij het verzoek werd gedaan een handje mee te helpen teneinde ontwikkeling te brengen naar het betreffende gebied. De minister hoorde welke noden er zijn in het gebied, waarna gelijk werd nagegaan op welke wijze het ministerie zijn medewerking kan verlenen. De minister zei ook aan het dorpsbestuur dat het zelf moet aangeven wat hun ontwikkelingsprojecten zijn, waarna ze door de regering indien mogelijk goedgekeurd worden om daaropvolgend gefinancierd te worden.

De minister haalde aan dat Atjoni ‘’bij tijden chaotisch wordt’’. Er zullen daarom extra veiligheidsmaatregelen komen. ‘’Het gaat om de verkeersveiligheid, veiligheid van mensen en de veiligheid van de bootjes die uitgebreid en opgevoerd dienen te worden’’, aldus de minister. Ingenieurs zijn reeds gestart met het opmaken van ontwerpen, waarbij in het bijzonder het vuilophaalprobleem in het gebied wordt meegenomen. Wanneer het zover is, zal door middel van een startsein meer bekendheid worden gegeven aan de manier van aanpak en de uitvoering. De schoonmaakwerkzaamheden worden uitgevoerd door het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA). Het jaar 2022 betreft een lustrumjaar, derhalve wordt dit groots herdacht te Atjoni en Pokigron.

The post OW-minister bezoekt wederom Atjoni en Pokigron appeared first on DE WEST.

Generated by Feedzy