Overheid gaat met lokale tassen vervaardigers in zee

Vier lokale vrouwelijke ondernemers die schooltassen vervaardigen zijn vandaag door minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning ontvangen. Het ligt in de bedoeling dat de overheid tassen afneemt bij deze ondernemers voor het schooltassenproject. Er is hiervoor SRD 14 miljoen uitgetrokken. In de eerste fase zullen 1000 tassen worden afgenomen.

Het DNA-lid Patricia Etnel wekte de interesse bij de regering om lokaal de schooltassen in te kopen. De onderneemsters Chiquita Moor van QM Waterproof Bags, Muriël Silos-Zorgvol van ZM Fashion Schooltassen en Zoë Mezas en Pekula Starke van Talking Prints zullen de tassen vervaardigen.

Op den duur moet de overheid geen deviezen meer uitgeven aan de import van schooltassen. De minister is onder de indruk van de prestaties van tassen vervaardigers, die naar zijn zeggen aan zelfredzaamheid doen. De bewindsman zei dat de tassen weinig verschillen met het buitenlands product. “Geweldig en mooi,” zei de minister terwijl hij met een tas op zijn rug demonstreerde.

Naomi Hoever


Source