Over en weer beschuldigingen onder activisten over anders aangewende middelen

Er is onenigheid ontstaan tussen de activisten Sibrano Pique en Rendel Feller. Geld dat een ondersteuner uit Nederland had overgemaakt is mogelijk anders aangewend. Het gaat om een bedrag van SRD 3000. De financiële middelen waren bedoeld als ondersteuning tijdens de protestacties. Aan de redactie van Suriname Herald bevestigt Pique de ontvangst van de middelen. Hij zegt dat het geld tussen april en mei is overgemaakt.

In die periode waren er geen protestacties. Toen heeft Pique gemeend het geld anders aan te wenden. Het bedrag zou in een sociale pot zijn gestopt. Daarmee zijn er sociale projecten gedaan, meent Pique. Hij zegt dat degene die hij heeft ondersteund dat weten. “Het is niet gegaan als wat op Facebook wordt beweerd. Ineens krijg ik een voice dat Feller het niet wist. Ik neem alle schuld op mij.” Pique spreekt van een miscommunicatie.

Feller zegt daarentegen dat het geld bedoeld was om zijn protestacties te ondersteunen, omdat hij (…Feller) als activist weigert gelden van de politiek te accepteren. Om die reden is het geld overgemaakt. Hij beweert dat het geld in Para opgehaald moest worden. Vanwege de afstand zou hij Pique in goed vertrouwen gevraagd hebben om het in ontvangst te nemen. Toen Feller om het geld vroeg kon Pique dat niet overhandigen.

Feller beweert dat toen de donateur geen concreet verhaal van de tegenpartij kon krijgen, aan Pique is gezegd dat hij het geld mag houden. Voor de activist uit Bose Kondre, zoals hij zichzelf noemt, is de kous af. Maar Feller is de mening toegedaan dat de zaak niet op zijn beloop kan worden gelaten.

Hij blijft erbij dat Pique het geld niet anders mocht aanwenden, vooral omdat het voor hem was overgemaakt. “Als we nu geen eenheid kunnen vormen. Hoe verder?” vraagt Feller zich af. Hij blijft erbij, dat er geen cent in zijn handen is terechtgekomen.

Naomi Hoever


Source