Oud-Ajacied Jergé Hoefdraad overleden na schietpartij

Hoefdraad raakte ernstig gewond toen hij aan het eind van een muziekfeest in Amsterdam-Zuidoost aan de Stekkenbergweg werd neergeschoten. De politie gaat ervan uit dat Hoefdraad een ruzie tussen twee partijen wilde sussen. Daarbij werd er meteen op de voetballer geschoten, waarop grote paniek uitbrak in de hal die was afgehuurd. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Hoofdverdachte

De 35-jarige Amsterdammer begon zijn loopbaan bij Ajax – waar hij onder anderen met Ryan Babel en Urby Emanuelson samenspeelde – en voetbalde vervolgens ook voor RKC Waalwijk, Almere City, Telstar en Cambuur. Hij onderging zondag nog een spoedoperatie. Er gingen geluiden dat die ingreep op zich goed was geslaagd, al bleef zijn situatie kritiek. Maandag overleed hij alsnog.

De politie weet inmiddels wie de hoofdverdachte van de dodelijke schietpartij is. Na meerdere getuigenverklaringen zijn agenten hem inmiddels op het spoor, al kon hij nog niet worden gearresteerd. Een woordvoerder van de Amsterdamse politie doet een dringend beroep op deze man zich te melden.

Source