Orange Movement Saramacca geproclameerd

GFC NIEUWSREDACTIE- Het DNA-lid Radjendrekoemar Debie heeft op 6 augustus de afdeling Saramacca opgericht van de Orange Movement.

Het voorlopig bestuur van de beweging bestaat verder uit de leden: C. Hardjopawiro, J.M. Joeloemsingh, M. Todikromo, G. Van Brussel, H. Goeptar, H. Wangsarana en A. Bansi.

Vanwege de Covid-19- pandemie heeft men afgezien dit op een grote bijeenkomst te doen.

Debie: “De Orange movement als beweging onder leiding van Chan Santokhi, nu president, heeft bij de verkiezingen van 25 mei 2020 ervoor gezorgd dat het totaal politiek landschap in Suriname is veranderd en velen kunnen dat tot nu toe niet bevatten.”

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man scheidt van echtgenote die 4 jaar lang weigert intiem met hem te zijn

“Door de VHP oude stijl te transformeren in een moderne beweging dwars door alle etnische, religieuze groepen in Suriname, is door de Orange Movement de basis gelegd om verenigd de immense problemen in het land aan te pakken.”

“De VHP oude stijl groeide van 54.000 stemmen in 2015 landelijk naar 108.000 stemmen in 2020 en dit is alleen mogelijk geweest met de brede ondersteuning van de Surinaamse samenleving”.

“Breed, omdat alle etnische groepen: Creool, Marron, Javaan, Chinees, Libanees, Haitiaan en Hindoestaan massaal hebben gestemd op de VHP lees ORANGE MOVEMENT de politieke beweging met als leuze ‘RED SU’.”

“Velen hebben mee gestreden om Suriname te redden zonder dat ze VHP’er zijn of ook in de toekomst te zullen zijn”.

“Daarom is Orange Movement veel meer dan de VHP qua structuur en een onderdak voor alle Surinamers die op 25 mei 2020 hebben gestemd op de politieke partij de VHP als rechtspersoon.”

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Alle laaggeschoolde Surinamers voorlichting geven over volksmisleiders

“Een beweging in de sociologie is een sociale beweging, een netwerk van groepen mensen en organisaties die sympathie hebben voor een bepaald ideaal of doel, met name om een verandering te bewerkstelligen.”

“Een beweging organiseert activiteiten op het vlak van educatie en sociale actie met het oog op maatschappelijke verandering.”

“Het begin van die maatschappelijke verandering hebben wij op 25 mei 2020 mogen aanschouwen, waarbij mensen aangetrokken door de idealen van Orange Movement massaal hun stem hebben uitgebracht om af te rekenen met de bankroete wijze van politiek voering.”

“Met de proclamatie van de Orange Movement Saramacca willen wij, alle mensen in Saramacca (VHP’ers en niet-VHP’ers) die op 25 mei 2020 gestemd hebben op de VHP lees ORANGE MOVEMENT een onderdak bieden om samen te strijden voor een beter en welvarend Suriname, zegt Debie.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Source