OPSTARTEN ONDERNEMING IN SURINAME NIET ALLEEN VERMOEIEND MAAR OOK DUUR

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Voor het opstellen van het Doing Business 2020-rapport van de Wereldbank, zijn de opstartkosten onderzocht voor kleine tot middelgrote ondernemingen in de grootste handelssteden van 190 landen.

Eerder bleek dat Suriname nog steeds behoort tot de groep landen waar het zeer vermoeiend is om een Naamloze Vennootschap op te zetten. In het verslag valt echter ook te halen dat het een zeer dure investering is. In het gebied Noord- en Zuid-Amerika is Suriname daar één van.

Het kost volgens de Wereldbank gemiddeld 3030 USD om in Suriname een business te beginnen.

Net zoals de kosten per land verschillen, verschilt ook de relatieve betaalbaarheid. Hoewel sommige landen goedkoper zijn dan andere voor het starten van een bedrijf, verandert het beeld wanneer rekening wordt gehouden met het maandinkomen. Als het gaat om de kosten van het opstarten van een bedrijf in verhouding tot het maandinkomen, spannen veel ontwikkelde landen de kroon.

Enkele van de minst betaalbare landen liggen in het Midden-Oosten en Midden-Amerika. Suriname heeft opstartkosten die 1,114% van het maandinkomen bedragen.

Het opstarten van een bedrijf in een land blijft echter afhangen van de toetredingsdrempel. Maar de grootste barrière vergt tijd en inventiviteit: het juiste idee vinden op het juiste moment.

UNITEDNEWS

Post Views: 40

Source